January 20, 2021
1 min lästid

Payap vill göra lönesystem bättre för anställda: "Bortglömd bransch"

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Daniel Johnsson, Mikael Wirén och Sofia Runnberg står på en terass i kvällsljus med Öresund i bakgrunden
Startupen Payap med bas i Helsingborg vill skapa ett nytt molnbaserat lönesystem som har de anställda i fokus. Det ska helt enkelt bli enklare för anställda i företag att ha koll på sin lön och privatekonomi.

För att utveckla sin första version av tjänsten tar Payap nu in 2,5 miljoner kronor i en runda där Loop Capital är huvudinvesterare, tillsammans med entreprenören Carl Hegelund och ytterligare ett antal affärsänglar.

“De flesta system har många år på nacken och möter inte kunders och användares behov. Vi vill digitalisera en föråldrad och till viss del bortglömd bransch. Löneadministratörer får dagligen frågor från anställda om vad de kommer att få i lön i slutet av månaden, eller hur många semesterdagar de har kvar. Med Payap, där all data uppdateras i realtid, kan varje anställd själv se detta löpande på ett enkelt sätt.” säger Sofia Runnberg, medgrundare till Payap.

Grundades förra året

Payap grundades 2020 av vd:n Mikael Wirén tillsammans med Daniel Johnsson och Sofia Runnberg. De tre grundarna träffades första gången när de allihopa arbetade på Malmöbolaget Telavox.

“Vi har en bra dynamik i teamet. En löneexpert med många idéer om hur man kan förbättra, förenkla och förändra löneprocessen. En designer som vet hur man gör produkten användarvänlig och säljbar. Och sist men inte minst en tekniktung utvecklare som bygger produkten på ett säkert sätt. Det ger oss stor kontroll över Payap. Dessutom har vi riktigt starka investerare i ryggen med erfarenhet av både sälj, entreprenörskap och IT”, säger Mikael Wirén.

Bolaget är en del av techhubben Hetch och det var genom deras accelerator som de kom i kontakt med bland annat Carl Hegelund.

“Jag fastnade för en bra tjänst med stor kundnytta och skalbar affärsmodell – nationellt såväl som internationellt. Vidare ser jag ett väldigt bra team med erfarenhet och kunskap om branschen vilket är viktigt för att bygga ett framgångsrikt företag. Det kommer att bli en spännande resa tillsammans med Payap:s team och intressanta ägarkrets”, säger han.​

Under 2021 är planen att inleda en pilot för att sedan lansera efter sommaren.

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se