January 6, 2022
1 min lästid

Lönekuvertet är inget kinderägg

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Mobiltelefon ligger på skrivbord och visar en lönespecifikation i appen.

Som anställd har man ofta bra koll på vad man har för månadslön och hur stor del av denna som hamnar på kontot efter skatt och avgifter. Har du däremot varit sjuk eller vabbat är det inte lika självklart vad som kommer att finnas i lönekuvertet vid månadens slut. Det visar sig först när du får din lönespecifikation, vilket för många bara är några dagar innan utbetalning.


Det vill vi på Payap ändra på! Vi visar direkt vid registrering hur eventuell frånvaro påverkar din lön så att du kan planera din privatekonomi på ett bättre sätt. Lönekuvertet är inget kinderägg som ska innehålla överraskningar i slutet av månaden. Vi vill göra det enkelt att planera och förstå sin lönespecifikation genom att visualisera och tydliggöra vad de olika posterna i specifikationen innebär.


Samma sak gäller när du planerar din semester, ofta vet du flera månader innan exakt vilka veckor du ska vara ledig. Men vad semesterlönen blir är svårare att få grepp om. Med Payap kan du klicka dig igenom varje semestermånad och se en prognos för detta vilket gör det betydligt enklare att undvika en ekonomisk baksmälla.


Med Payap ger vi användaren kontroll över sina inkomster vilket vi tror kan minska stress och oro inför sin privatekonomi. Vi vill sätta användaren i fokus och ge den insikt i en värld som tidigare varit komplex och svår!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se