July 1, 2022
1 min lästid

“Lön två gånger i månaden hade varit perfekt!”

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Ung kvinna står i glasskiosk och sommarjobbar

Minns du ditt första sommarjobb? Man slet under årets mest intensiva månader men lönen kom först när halva sommaren hade passerat. Det var ju under sommarmånaderna man behövde pengarna som mest, för att kunna köpa konsertbiljetter, åka på utflykter och köpa glass. Men hur ofta vill dagens sommarjobbare ha lön? Vi frågade Isabell och Elin som sommarjobbar på glasskiosken Kulingen respektive Societetsparkens Bangolf.


Isabell menar att hon hade varit rädd för att hon skulle göra slut på hela lönen för snabbt om hon fick den varje vecka. “Det är förmodligen lättare att spara pengar om man får den en gång i månaden, men två gånger i månaden hade varit perfekt!” säger Isabell.


Elin har jobbat på Socitetsparkens Bangolf i tre år. Under första året fick hon lön en gång i veckan, året därpå ändrades det till varannan vecka och nu med nya ägare får sommarjobbarna lön månadsvis. “Jag var bara 16 år när jag fick lön en gång i veckan så då gjorde jag slut på alla pengarna direkt. Varannan vecka var nog det som flest uppskattade!” säger Elin.


I Payaps lönesystem har vi mer flexibla utbetalningar som kommer tillåta dig att tänja på gränserna i din löneprocess, helt utan ökat administrativt arbete. Varje medarbetare har en individuell löneperiod, vilket gör det lika lätt att betala ut lön i systemet t.ex. varannan vecka som det är månadsvis.


Vi anser att både arbetsgivare och personal hade gynnats av mer flexibla utbetalningar. För den anställde blir det en extra förmån att själv kunna välja hur frekvent man vill att den intjänade lönen ska betalas ut. Arbetsgivare skulle troligen stärka sitt varumärke, attrahera mer arbetssökande och få nöjdare medarbetare.


Så glöm inte fråga - “Hur ofta vill du ha din lön”?

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se