May 4, 2022
2 min lästid

Företagskort - vad ska man tänka på?

Profilbild på textförfattaren
Payap
En kvinna håller upp ett Mynt kort framför en byggnad

Vår blogg gästas idag av företaget Mynt som erbjuder ett smart företagskort integrerad med bokföringen. Kortet ger en ekonomisk frihet, samtidigt som man på enkelt sätt kan automatisera sin kvittoredovisning utan huvudvärk eller bråkig inlärningsprocess. Det betyder alltså inga fler privata utlägg eller utläggsrapporter att fylla i för anställda.


Varför företagskort?

Med ett företagskort blir det enklare att hålla isär företagets och dina privata utgifter. Idag brottas många med att hitta ett effektivt och enkelt sätt att hantera sina anställdas utlägg. Men med ett företagskort så får du inte bara bättre kontroll och överblick över alla utgifter - det underlättar bokföringen och man får mer tid till sin verksamhet.

Från de anställdas perspektiv så slipper de i detta fall ligga ute med pengar i väntan på ersättning från företaget. Det finns alltså flera goda anledningar till att företaget borde ha ett företagskort.


Vad ska man välja?

Vilken sorts företagskort som är bäst kan variera stort beroende på vilka behov som finns hos ditt företag. En del vill ha ett mer exklusivt förmånsprogram som bonus och cashback medan andra vill ha ett kort med mer specifika användningsområden och egenskaper.

En annan sak man bör göra är att fundera på vad som hade kunnat förbättras eller förenklas med företagets nuvarande utläggshantering. Då kan man lättare se vilka kort som erbjuder de tjänster som man efterfrågar.


Funktioner ett företagskort bör ha
  • Integrerat med bokföringssystem - Allt börjar med vilket bokföringssystem du använder. Se till att skaffa ett modernt bokföringssystem som har integrationer med andra smarta verktyg.  
  • Bonus/cashback -  En omtyckt funktion som tillåter användaren att samla poäng på köp som genomförs med kortet. Bonuspoängen kan sedan användas som betalningsmedel hos partners till kortutgivaren. Företagskort med cashback förvandlar poängen till återbäring som kortinnehavaren erhåller.
  • Försäkringar De tre vanligaste brukar vara reseförsäkring, allriskförsäkring eller internetförsäkring. Alla dessa kan ingå i kortet och ge ett skydd för dig och dina anställda om ni är ute och reser. Om du vill ha ett mer omfattande skydd finns det speciella tjänstereseförsäkringar att köpa till i vissa fall. Internetförsäkringen ersätter dig för kostnader i samband med försvunna varor vid internetköp.
  • Delbetalning – Många företagskorttjänster ger dig möjligheten att delbetala din faktura. Det kan dock vara bra om ekonomin inte är lika tillåtande varje månad.

Är Mynt kanske något för dig? På vår hemsida kan du snabbt registrera ditt företag och komma igång direkt.

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se