June 1, 2022
1 min lästid

En enklare och mer begriplig lönespecifikation

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Mobiltelefoner med Payaps användarvänliga gränssnitt visas

Nära fyra av tio läser inte sitt lönebesked, visar en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Visma Spcs. Vi tror att en anledning till detta kan vara att de ofta är svårtolkade och krångliga. På Payap vill vi göra lönen tydligare och mer transparent. Med en mer pedagogisk lönespecifikation, där man enkelt kan se vad som ligger till grund för de olika beräkningarna, blir det enklare för användaren att upptäcka eventuella fel. Dessutom minskar antalet frågor till löneadministratören.


Läs om hur vi gör det nedan!


Bättre förståelse för din lön

I Payap får du en lättöverskådlig och visuell vy av din lönespecifikation. Vi belyser de mest relevanta uppgifterna för att hålla informationen så enkel och tydlig som möjlig. För mer detaljerad information kan du klicka dig in på respektive post för att se vilka beräkningar som ligger till grund för utbetalningen.


Utformad med hjälp av användare

Genom intervjuer och användartester på personer mellan 25-65 år har vi tagit reda på vilka funktioner som används mest och hur lätt / svårt det är att tolka informationen som presenteras i en lönebesked. Gränssnittet har anpassats och utformats för att möta användarens behov och skapa en så bra upplevelse som möjligt.


Enklare att planera sin privatekonomi

Både dina utbetalda och kommande lönespecifikationer finns tillgängliga i Payap. Så fort du lägger till en händelse, exempelvis semester, visas detta direkt i appen och du ser hur kommande utbetalning påverkas. Du behöver alltså inte vänta på din lönespecifikation för att se vad du kommer att få i lön. Det gör det enklare att planera sin privatekonomi.


Mer transparent information i appen

Transparent information skapar ett mervärde för användaren. Därför vill vi göra information kring vilka lagar och regler som gäller inom lön mer lättillgängliga direkt i applikationen. Man ska exempelvis kunna läsa på om semestertillägg, se räkneexempel och granska vad som ligger till grund för uträkningen. På så sätt blir det enklare att förstå varför lönen ser ut som den gör.

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se