April 10, 2024
1 min lästid

Automatiserat semesterårsskifte

Profilbild på textförfattaren
Payap
Semesterårsskifte

Har ditt företag semesterår från 1 april – 31 mars? Då befinner du dig troligtvis mitt uppe i förberedelserna inför årets semesterårsskifte. Nya dagar tillkommer, saldon ska räknas om och tillvaron kan kännas lite svettig. Som tur är finns det ett mycket smidigare och enklare sätt att hantera detta!

I Payap sker nämligen semesterårsskiftet helt automatiskt. Vi beräknar löpande de anställdas semestersaldo, semesterkvot och dagarnas värde, vilket innebär att du aldrig behöver göra ett semesteravslut – det bara...händer!

Även medarbetarna får bättre koll med dessa funktioner. När de loggar in i Payaps användargränssnitt presenteras aktuellt semestersaldo. Så fort nya dagar registreras uppdateras siffrorna. Det ger en förbättrad insikt och administratörer slipper svara på frågor som “Hur många semesterdagar har jag kvar?”.

Så, med ett lönesystem som automatiserar semesterårsskiftet kan du effektivisera lönehanteringen, få bättre kontroll och samtidigt öka transparensen för medarbetarna! Frågor på det? Tveka inte att höra av dig till oss på hej@payap.se. Vi visar dig gärna hur det fungerar i praktiken. 

Frågor och svar om automatiserat semesterårsskifte

Vad händer om en anställd har fler än 5 sparade dagar?

När en anställd har fler än 5 sparade dagar, så placeras dessa automatiskt som sparade dagar i Payap, men det är även möjligt att betala ut dem till medarbetaren.

Vad händer om jag har sparade dagar på år 5 som ska betalas ut? 

Om en medarbetare har sparade semesterdagar från det femte året som du vill få utbetalade kan du enkelt göra detta i Payap. Som alternativ kan dagarna även föras över till ett sjätte år om företaget vill erbjuda den möjligheten. 

Hur betalas semesterersättning på rörliga lönedelar ut?

Semesterersättning på rörliga lönedelar kan betalas ut löpande under året eller efter ett semesterårsskifte - flexibelt!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se