March 28, 2022
1 min lästid

Ann-Sofi Aru om lönebyråns framtid och varför hon ville bli delägare i Payap

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Porträtt av Ann-Sofi Aru med citat “Utan smartare system är det svårt att skala upp verksamheten”

Ett av de senaste tillskotten i Payaps ägarkrets är Ann-Sofi Aru - grundare och ägare av HR- och lönebyrån Competensum i Helsingborg. Vi satte oss ner för en pratstund med Ann-Sofi och frågade henne om sådant som digitalisering och uppskalning. Och varför hon ville bli delägare i Payap såklart!


Vad skulle du säga är de största utmaningarna för en lönebyrå idag?

Vi upplever att kraven från våra kunder blir större och då kan det bli svårt att få tiden att räcka till. Som lönekonsult måste man ha en djup och bred kompetens, yrkesrollen idag täcker in mer än bara löpande lönehantering.


“Utan smartare system är det svårt att skala upp verksamheten”

Varför skall man digitalisera och automatisera löneprocessen?

Vill man växa som lönebyrå behöver man börja jobba mer digitalt och automatiserat. Utan smartare system är det svårt att skala upp verksamheten. Med mindre handpåläggning frigörs tid så att vi kan jobba mer konsultativt och proaktivt. Detta gör ju även att vi ökar vårt eget värde som byrå.

Nu är du delägare i Payap, varför ville du bli det?

Jag tror jättemycket på produkten - det behövs ett smart och användarvänligt lönesystem på marknaden! Självklart ser jag även fördelar för Competensum, det som fällde avgörandet var att jag ville vara med på Payaps utvecklingsresa och bidra med min kompetens. Jag är stolt över att få vara med på den här resan och tror mycket på teamet.

Hur ser du på den framtida yrkesrollen som lönekonsult?

Det är helt klart en roll under förändring. Yrket går från att vara administratör till konsult, man kommer att ha en mer rådgivande och analyserande roll. I framtiden kommer man troligtvis att utvecklas mer tillsammans med kunden, vilket är väldigt kul och intressant.

Har du något tips till andra som vill förnya sitt arbetssätt?

Våga göra en förändring! Det krävs först och främst mod av chefer och ledare att ta första stegen, och efter det gäller det att involvera hela verksamheten för att lyckas med genomförandet.

Vad är roligast med ditt jobb?

Kombinationen av att se människorna och verksamheten utvecklas. Människorna är ju de som skapar resultatet, växer medarbetarna så växer bolaget. Då är det riktigt roligt och det brinner jag för!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se