February 28, 2022
2 min lästid

Anelle är Sveriges mest omtyckta lönekonsult!

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Porträtt av Anelle som sitter på ett kontor och tittar in i kameran

Vinnaren i Payaps tävling “Sveriges mest omtyckta lönekonsult” är utsedd, priset gick till Anelle Weigle som nominerades av sin kollega Lina. Anelle beskrivs som en otroligt driven och kunnig lönekonsult som är enormt omtyckt av både kunder och kollegor. Hon är dessutom rekordung delägare i revisionsbyrån Hummelkläppen! Vi ställde några snabba frågor till henne efter att hon hade fått beskedet om vinsten.


Hej Anelle! Hur känns det att ha blivit Sveriges mest omtyckta lönekonsult?

Det känns superroligt! Jag blev jätteförvånad när Lina berättade att hennes motivering hade vunnit, man känner sig alltid lite ödmjuk och tacksam när såna här saker händer.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Det finns så mycket bra med att jobba inom lön. För mig som jobbar med outsourcing är det att ta hand om mina kunder. Själva servicedelen och rådgivningen är viktig och rolig - med mer automatiserade system finns det mer tid till det.


I din motivering skrev din kollega bland annat att “ingenting är svårt för denna stjärna”. Hur gör du för att behålla den inställningen?

Jag har alltid varit nyfiken, velat lära mig nya saker och älskar yrket. Sen tror jag att det är viktigt att vara ödmjuk i sin roll. Man behöver inte kunna allt från början. Den inställningen har jag velat förmedla till våra nyanställda.


Efter 6 månader tog jag över hela löneavdelningen och efter det gick det spikrakt uppåt!

Er löneavdelning har under 4 år vuxit från ca 150 till närmare 1300 löner månadsvis, hur har ni gått tillväga?

När vi började var jag helt nyutexaminerad och ensam på avdelningen, så jag har fått bygga upp hela verksamheten själv och lärt mig jättemycket. Vi har haft hög fokus på service och att alltid vara tillgängliga för våra kunder. De är alltid det viktigaste för oss, vi är som en förlängning av deras verksamhet.


Du är delägare i revisionsbyrån Hummelkläppen, hur hamnade du där du är idag?

Jag började på Hummelkläppen via min praktik 2017, sen gick allt väldigt fort. Efter 6 månader tog jag över hela löneavdelningen och efter det gick det spikrakt uppåt!


Hur kom det sig att du blev lönekonsult?

Jag ville kombinera de två sakerna jag var bra på - min fallenhet för siffror och service. Jag har tidigare jobbat inom olika serviceyrken som hemtjänsten och restaurang. När jag kombinerade dessa två landade jag i lön.


Vad har du för utbildning?

Iterum YH-utbildning på 1,5 år.


Finns det något du vill för vi förändra med branschen?

En av mina hjärtefrågor är att lyfta kvinnor i ledarskap och lön är ett kvinnodominerat yrke där man kan jobba för det. Lönebranschen klumpas ofta ihop med redovisning och bokföring, men jag tycker vi förtjänar en egen plats och borde få ta större del i ledningsgrupper.


Priset i tävlingen är ett par trådlösa AirPods, vad kommer du lyssna på i dina?

Såklart “Lönepodden” varje månad den 25:e. Jag gillar även att lyssna på musik samtidigt som jag jobbar så AirPodsen kommer användas flitigt!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se