April 27, 2022
1 min lästid

5 saker att tänka på när du letar nytt lönesystem

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Kvinna sitter på kontor med en ipad i handen och ser koncentrerad och glad ut.

Går du i tankarna att byta lönesystem? Oavsett om du letar efter ett mer användarvänligt system eller har specifika funktionsbehov finns det några saker som kan vara bra att tänka på vid ett byte. Här kommer fem tips för en framtidssäker lösning.


1. Välj molnbaserat

Det är ingen slump att fler och fler tjänster flyttar in i molnet, fördelarna med ett molnbaserat system är många; man kommer åt det från vilken plats och enhet som helst, uppdateringar sker automatiskt och du behöver inte underhålla någon egen server. Molnlösningar är dessutom enklare att implementera och kan integreras med andra system.


2. Begär en kontaktperson

Se till att det finns bra support och allra helst en dedikerad kontaktperson som kan hjälpa till med frågor även efter det att systemet är implementerat. I takt med att systemet utvecklas är det naturligt att det kommer frågor efter hand, då kan det kännas tryggt att veta vem man ska vända sig till för att få hjälp.


3. Testa produkten!

Precis som att du provar skor innan du går till kassan bör du testa din mjukvara innan du köper den. Be leverantören sätta upp ett demo-konto så att du kan känna och klämma på systemet i egen takt. Det är ofta när man sitter själv som det dyker upp frågor som du kan få svar på innan du gör ditt val.


4. Se till att det finns integrationsmöjligheter

Att koppla ihop system med varandra kan ge ett kraftfullt och effektivt arbetsflöde. Se till så att löneprogrammet du väljer kan integreras med andra system som ni använder eller planerar att köpa in i framtiden.


5. Fråga om framtidsvision

Fråga leverantören om hur framtidsvisionen för produkten ser ut. Vad ska implementeras härnäst och hur stor möjlighet har du som kund att påverka vad som utvecklas i framtiden? Välj en leverantör med hög utvecklingstakt och som lyssnar på kundens behov.


Hoppas att du får nytta av våra tips och lycka till med att framtidssäkra er verksamhet!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se