May 3, 2023
1 min lästid

Ny talang till Payap stärker upp utvecklingsavdelningen

Profilbild på textförfattaren
Sofia Runnberg
Pontus sitter i en soffa i ett ljust kontorslandskap

Det senaste tillskottet till Payaps team är Pontus Sikström - senior utvecklare, matematiker och schackspelare på tävlingsnivå. Pontus är utbildad inom teknisk matematik vid Lunds Tekniska Högskola med inriktning på programvaruutveckling och kommer senast från IT-bolaget Telavox.


På Telavox har Pontus byggt allt från databaser, webbapplikationer samt utfört otaliga integrationer. Nu tar han sin kompetens till Payap där han ser en möjlighet att göra ännu större skillnad.


- Det är ett härligt gäng och det känns kul att vara med tidigt på resan! Jag ser en stor potential i produkten och fascineras av tekniken bakom. Här finns stora möjligheter till innovation och att skapa riktigt bra användarupplevelser.


Payaps vd Mikael Wirén tycker att Pontus kommer in i bolaget i precis rätt tid.


- Vi är oerhört glada över att ha hittat någon i Pontus kaliber. Vi är snart uppe i över 1000 användare i systemet så trycket på utvecklingsavdelningen är högt. Därför känns det extra bra att ha Pontus på plats! säger Mikael.


Förutom att programmera är Pontus tävlingsspelare i Malmö Schackklubb och jobbar även ideellt som juniortränare för barn mellan 4-8 år.


- Jag har medvetet undvikit att spela schack då det kändes väldigt stereotypt för en person som gillar matte. Men jag gav det ett försök och det visade sig att även jag var en kliché.


Vilken är den bästa schacköppningen?

- Jag vill egentligen inte avslöja det då det skulle kunna användas emot mig i tävlingar. Men jag kan säga att Evans Gambit är en favorit.


Vi på Payap är väldigt glada att ha Pontus ombord - ett smart drag av oss!

Payap logo
Payap är ett intuitivt, användarvänligt lönesystem för det moderna företaget.
Payap AB
Mäster Nilsgatan 8
211 26 Malmö

010-146 66 00

hej@payap.se